Numarul americanilor care au inaintat cereri de ajutor de somaj a crescut saptamana trecuta pana la cel mai mare nivel al ultimilor 26 ani, potrivit datelor Departamentului Muncii, publicate joi, in contextul in care recesiunea a afectat situatia financiara a companiilor.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au crescut cu 58.000, la o rata ajustata sezonier de 573.000, in saptamana incheiata pe 6 decembrie. Astfel, numarul cererilor initiale a crescut pana la cel mai mare nivel din noiembrie 1982, cand 612.000 americani au inaintat cereri pentru ajutor de somaj.

Numarul cererilor initiale a crescut la 515.000, in saptamana anterioara celei analizate, informeaza Reuters citat de NewsIn.

Un oficial al Departamentului Muncii a declarat ca cifrele nu au fost influentate de factori speciali.

Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior o crestere la 525.000 a numarului americanilor care au inaintat ajutor de somaj, fata de prognoza de 509.000 cereri noi, din saptamana anterioara.

Cererile continue de ajutor de somaj au crescut la 4,43 milioane, in saptamana incheiata pe 29 noiembrie, de asemenea pana la cel mai mare nivel al ultimilor 26 ani, fata de 4,09 milioane cereri, in saptamana anterioara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si