Compania ce detine Zara, profit sub asteptari la noua luni

Inditex, cel mai mare retailer de imbracaminte din Europa, a raportat o crestere cu 2% a profitului net pe primele noua luni, pe fondul extinderii masive, rezultatul fiind sub estimarile analistilor.

Profitul net a urcat la 843 milioane euro (1,09 miliarde dolari), fata de estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 865,4 milioane euro, anunta Reuters, citat de NewsIn.

Castigurile inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) au urcat cu 11%, la 1,545 miliarde euro, la vanzari de 7,35 miliarde euro, ambele in linie cu prognoza analistilor.

Vanzarile in primele sase saptamani din al patrulea trimestru fiscal au fost in linie cu rezultatele inregistrate in al treilea trimestru, a anuntat companiea, al carui an financiar incepe in februarie.

Economistii se asteapta ca Spania, ce aduce aproximativ 35% din veniturile Inditex, sa intre in recesiune anul acesta.

Vanzarile cu amanuntul din Spania au scazut cu 8% in octombrie, iar vanzarile de imbracaminte si accesorii au scazut cu 7,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care cumparatorii speriati de disponibilizari nu au mai fost atrasi de reducerile masive oferite in aceasta perioada.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
BREAKING | Igor Dodon intenționează să dizolve Parlamentul
Setari Cookie-uri