Pretul petrolului "light sweet" cu livrare in ianuarie a pierdut 91 centi, la 47,07 dolari. In decursul sedintei de joi, petrolul se scumpise cu 4,46 dolari/baril, la 47,98 dolari/baril.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a scazut cu 84 centi, la 46,55 dolari/baril. Joi, acesta se scumpise cu 4,99 dolari/baril, la 47,39 dolari/baril.

In contextul in care pretul petrolului a atins saptamana trecuta la New York un minimum al ultimilor 4 ani, de 40,50 dolari/baril, operatorii au inceput sa-si indrepte atentia spre Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), ce se reuneste in 17 decembrie la Oran, in Algeria, anunta NewsIn.

Citeste si:

Membrii OPEC au convenit in noiembrie sa reduca productia cu 1,5 milioane barili/zi, insa reducerea efectiva a fost de 66% din aceasta cantitate, arata un sondaj Reuters.

In ciuda amanarii unei noi actiuni in acest sens, majoritatea membrilor OPEC, inclusiv statele din Golf, au discutat la Cairo despre nevoia de a reduce productia cu 1-1,5 milioane barili/zi, in cadrul intrunirii viitoare din Algeria, potrivit declaratiilor delegatilor OPEC.