Actionarii bancii britanice HBOS au acceptat o fuziune cu Lloyds TSB si o injectie de capital in urma careia guvernul va deveni, cel mai probabil, actionarul principal al noului grup, potrivit unui comunicat al HBOS, relateaza AFP.

Anuntul grupului vine ca urmare a rezultatului votului in scris al actionarilor HBOS, ce "au sprijinit intru totul tranzactia". Voturile in scris reprezinta 56% din capitalul bancii, cea mai mare participatie inregistrata vreodata, anunta acelasi comunicat. HBOS va publica ulterior rezultatele finale, anunta NewsIn.

Pe langa acceptarea unei fuziuni, actionarii au fost de acord si cu o majorare de capital de 11,5 miliarde lire sterline (13,3 miliarde dolari). In urma acesteia, guvernul va deveni actionarul majoritar al HBOS, avand o participatie de 40% din noul grup, Lloyds Banking Group, in timp ce 20% din pachetul de actiuni va fi detinut de actionarii actuali ai bancii.

Fuziunea va crea un gigant bancar in Marea Britanie, avand 145.000 de angajati si 3.000 de filiale, in cazul in care nu vor exista reduceri de personal.

HBOS a anuntat ca nivelul creditelor neperformante si al altor costuri, de la inceputul anului, a avansat cu doua treimi numai in ultimele doua luni, la 8 miliarde lire (11,9 miliarde dolari).

Banca a anuntat ca pierderile din deprecierea activelor si din creditele neperformante au totalizat 8 miliarde lire in anul ce s-a incheiat in noiembrie, fata de 4,8 miliarde la finalul lunii septembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
India: Maimuțele au atacat un medic și au furat recolte de sânge COVD-19
Setari Cookie-uri