Grupul financiar austriac Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), estimeaza o crestere cu aproximativ 10% a profitului operational in 2009, pe fondul reducerii costurilor, potrivit unui comunicat al grupului.
Banca, ce a cerut un imprumut guvernamental de 2,7 miliarde euro (3,56 miliarde dolari) pentru majorarea capitalului, a confirmat perspectiva financiara pe 2008, prognozand o crestere cu 15% a castigurilor inaintea dobanzilor si taxelor (EBIT), scrie Reuters, citat de NewsIn.

Aceasta a anuntat, de asemenea, ca ultimele detalii privitoare la ajutorul guvernamental vor fi puse la punct pana la inceputul anului viitor, cel tarziu.

Erste a inregistrat 62% din castigurile operationale in primele trei trimestre din 2008 pe pietele europene emergente, unde este a treia institutie bancara. Dar analistii estimeaza ca economia acestei zone va incetini semnificativ anul viitor, chiar daca va ramane pozitiva.

Analistii au revizuit in scadere estimarile privitoare la rezultatele financiare din 2009, prognozand un profit net de 1,1 miliarde euro. Grupul financiar austriac Erste Bank a anuntat pentru primele noua luni din acest an un profit net de 1,463 miliarde euro, in crestere cu 74,6% fata de acelasi interval din 2007.

Activele grupului au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 209,4 miliarde euro, in crestere cu 4,4% fata de finalul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri