Banca, ce a cerut un imprumut guvernamental de 2,7 miliarde euro (3,56 miliarde dolari) pentru majorarea capitalului, a confirmat perspectiva financiara pe 2008, prognozand o crestere cu 15% a castigurilor inaintea dobanzilor si taxelor (EBIT), scrie Reuters, citat de NewsIn.

Aceasta a anuntat, de asemenea, ca ultimele detalii privitoare la ajutorul guvernamental vor fi puse la punct pana la inceputul anului viitor, cel tarziu.

Erste a inregistrat 62% din castigurile operationale in primele trei trimestre din 2008 pe pietele europene emergente, unde este a treia institutie bancara. Dar analistii estimeaza ca economia acestei zone va incetini semnificativ anul viitor, chiar daca va ramane pozitiva.

Citeste si:

Analistii au revizuit in scadere estimarile privitoare la rezultatele financiare din 2009, prognozand un profit net de 1,1 miliarde euro. Grupul financiar austriac Erste Bank a anuntat pentru primele noua luni din acest an un profit net de 1,463 miliarde euro, in crestere cu 74,6% fata de acelasi interval din 2007.

Activele grupului au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 209,4 miliarde euro, in crestere cu 4,4% fata de finalul anului trecut.