Gigantul siderurgic ArcelorMittal va disponibiliza 650 de angajati ai fabricii din Gent, nordul Belgiei, a anuntat vineri un purtator de cuvant al companiei.

"Vom reduce numarul angajatilor diviziilor de productie si intretinere, pentru imbunatatirea flexibilitatii", a declarat purtatorul de cuvand al filialei ArcelorMittal din Belgia.

In urma actiunii recente de scadere a productiei, compania va reduce si numarul angajatilor permanenti. In momentul in care productia va creste din nou, ArcelorMittal se va folosi de angajati temporari, a explicat oficialul.

Saptamana trecuta, grupul a anuntat un plan de disponibilizari voluntare privind 800 de locuri de munca, in Belgia. Din total, 200 sunt angajati ai fabricii din Gent, dar fac parte din sectorul administrativ, scrie AF, citat de NewsIn.

ArcelorMittal a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie ca va concedia 9.000 de angajati la nivel mondial, insa abia dupa o infomare riguroasa si o consultare a sindicatelor care activeaza in unitatile grupului.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liberty a finalizat achizitia activelor europene de la ArcelorMittal