Reprezentantii ministerului irlandez de finante au refuzat sa comenteze stirea. Separat, Sunday Times a scris ca managementul Anglo Irish Bank (AIB) incearca sa evite o posibila nationalizare a grupului, dupa ce vineri cotatia actiunilor bancii scazuse pana la un nivel minim de 31 de eurocenti.

Reprezentantii Anglo Irish Bank, de asemenea, au refuzat sa comenteze, mai scrie Reuters, citat de NewsIn.

Irlanda a fost una dintre primele tari care au reactionat la criza creditelor, cu garantii pe doi ani pentru active bancare de 440 miliarde euro (583,7 miliarde dolari), dar nu a salvat si nici nu a nationalizat vreo banca.

Sase grupuri financiare irlandeze au semnat pentru ajutor, printre care si cele patru banci listate din tara.

Publicatia Sunday Business Post, fara sa citeze surse, a spus ca oficialii din ministerul de finante si de la National Treasury Management Agency, organismul public de creditare al Irlandei, discuta despre suma pe care ar putea sa o ceara bancile principale din tara. Ziarul a mai scris ca este posibil ca planurile de recapitalizare sa nu fie inca terminate.

Citeste si:

Ministrul de finante Brian Lenihan a spus luna trecuta ca orice implicare a statului in sistemul bancar va fi analizata de la caz la caz, iar guvernul nu a propus o consolidare a sectorului bancar.

Presa irlandeza a mai scris duminica despre faptul ca Anglo Irish Bank propusese o majorare de capital printr-o emisiune noua de actiuni si a cerut guvernului sa o subscrie si sa cumpere orice actiuni extraordinare pe care nu le preiau investitorii.

Sunday Times a spus ca guvernul a refuzat cererea, in timp ce Sunday Business Post a aratat ca statul nu a luat inca o decizie finala.

Increderea investitorilor in Anglo Irish Bank a continuat sa scada, din cauza expunerii bancii la o piata imobiliara afectata de probleme.