UniCredit va pierde 75 mil. euro din expunerea la fondul lui Madoff

UniCredit, cea mai mare banca italiana, a anuntat ca expunerea la posibila frauda efectuata de traderul american Bernard Madoff se ridica la 75 milioane euro, relateaza AFP.

"UniCredit anunta ca are o expunere de aproximativ 75 milioane euro", arata un comunicat al bancii. "In ceea ce priveste divizia de gestionare a activelor Pioneer Investments, UniCredit confirma ca unele fonduri ce apartin unitatii de investitii alternative au fost expuse indirect la fondul Madoff", mai arata comunicatul, conform NewsIn.

Insa expunerea clientilor italieni este nula, a asigurat UniCredit. Cele mai mari banci din Spania si Franta, Santander si BNP Paribas, si banca particulara elvetiana Reichmuth & Co sunt cele mai recente institutii ce s-ar putea confrunta cu pierderi in urma investitiilor facute cu Madoff, ce a fost arestat joi la New York pentru frauda.

Santander a estimat expunerea clientilor la peste 2,33 miliarde euro (3,09 miliarde dolari), BNP Paribas a anuntat ca ar putea inregistra o posibila pierdere de 350 milioane euro si banca elvetiana Reichmuth &Co a estimat ca risca sa piarda aproximativ 385 milioane franci elvetieni (325 milioane dolari).

Autoritatile de reglementare si procurorii americani l-au acuzat pe Madoff, in varsta de 70 de ani, fondatorul Bernard L. Madoff Investment Securities LLC si fost presedinte al bursei Nasdaq, ca a comis o frauda prin intermediul afacerii de consultanta, ce administra cel putin un fond de hedging.

O schema Ponzi este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Sute de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri