Lukoil, cel de-al doilea producator de petrol din Rusia, a amanat lansarea unor mari proiecte internationale si va reduce investitiile, a anuntat presedintele companiei, Vagit Alekperov, citat de Reuters.
Lukoil este cea mai activa companie petroliera rusa, pe plan international, ce desfasoara proiecte de la Marea Caspica pana in America de Sud. Anuntul vine dupa o luna de speculatii potrivit carora compania vrea sa cumpere un pachet de 30% din grupul energetic spaniol Repsol.

"Trebuie sa amanam marile proiecte internationale", a declarat Alekperov in cadrul unor discutii, fara sa ofere amanunte. Acesta a adaugat ca investitiile vor fi reduse in anul urmator si in 2010, insa nu a precizat sectoarele ce vor fi afectate de reduceri, potrivit NewsIn.

Alekperov spera ca Lukoil sa-si continue planurile de a derula proiecte in Rusia, in Siberia de Vest si in regiunea Yamal.

Grupul Lukoil, in cadrul caruia compania americana ConocoPhillips detine o participatie de 20%, este unul dintre cei mai activi investitori rusi in active straine.

Grupul a intrat pe piata din Venezuela in 2005, cand a semnat un acord pentru explorarea geologica a zacamantului Junin-3. Lukoil a precizat in repetate randuri ca este in cautare de noi proiecte in aceasta tara.

Lukoil a anuntat in 11 decembrie ca profitul net a avansat in al treilea trimestru cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 3,47 miliarde dolari, depasind estimarile analistilor.

"In cazul in care pretul petrolului va continua sa scada, compania este gata sa reduca din nou cheltuielile de capital, pentru a proteja lichiditatile", a anuntat compania.

Castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) au crescut la 5,57 miliarde dolari, fata de 4,02 miliarde dolari in 2007, in contextul in care analistii estimau un nivel EBITDA de 5,29 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri