"Va trebui sa facem fata multa vreme unui mediu economic dificil", potrivit declaratiilor facute de directorul executiv al Voestalpine, Wolfgang Eder, revistei Trend.

Grupul siderurgic austriac Voestalpine a confirmat, in 20 noiembrie, tintele anuale de castig, dupa afisarea unor rezultate financiare trimestriale peste asteptari si a afirmat ca are o pozitie solida pe piata, chiar si in contextul deteriorarii mediului economic in 2009.

"Daca suntem norocosi, am putea inregistra o usoara schimbare a tendintei de scadere la sfarsitul lui 2009. Din cauza acestui lucru, insa, in 2009/2010 nu vom putea avea rezultate la fel de bune ca anul acesta. Castigurile vor fi categoric mai scazute", a spus seful Voestalpine, conform NewsIn.

Citeste si:

Eder a reiterat, pe de alta parte, ca tintele de castig fixate pana in martie 2009 vor corespunde cu acelea din anii anteriori.

Voestalpine a amanat in octombrie luarea unei decizii in privinta construirii unei noi otelarii in zona Marii Negre, care ar fi presupus o investitie 5 miliarde euro, din cauza temerilor privind mijloacele de finantare si scaderea cererii.