Guvernul Germaniei are inca in vedere cresterea pachetului de stimuli economici si alinierea la obiectivele Uniunii Europene (UE), a declarat ministrul german al economiei, Michael Glos, relateaza Reuters.
Germania se afla sub presiunea partenerilor sai comerciali principali, cum ar fi Franta, pentru a sustine pachetul de stimuli economici, fiind criticata cu privire la sprijinul insuficient acordat economiei globale, relateaza NewsIn.

Cancelarul Angela Merkel s-a intalnit duminica cu oficiali ai guvernului si lideri din sectorul de afaceri pentru a discuta despre efectele crizei economice globale, iar participantii au declarat ca guvernul va lua o decizie luna viitoare cu privire la adoptarea unui nou plan de stimuli economici.

"Trebuie sa cautam masuri cu eficienta rapida si altele ce urmaresc interesul Germaniei pe termen-lung", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Ulrich Wilhelm, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a adaugat ca Merkel se va intalni cu reprezentantii a 30 de companii ce intra in alcatuirea indicelui bursier DAX, in ianuarie, pentru a discuta despre masurile ce trebuie luate in vederea asigurarii locurilor de munca.

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, spunea saptamana trecuta ca liderii UE trebuie sa se puna de acord in privinta propunerii CE de alocare a 1,5% din produsul intern brut (PIB) al fiecarei tari, pentru masuri de stimulare fiscala.

Barroso a sugerat ca Germania, cea mai mare economie europeana, cu finante publice solide, ar putea, in cele din urma, sa majoreze pachetul de stimulente fiscale, de la nivelul actual de 31 miliarde euro (39,8 miliarde dolari).

Comisarul european pe probleme economice Joaquin Almunia a spus luni ca programele nationale anuntate pana in prezent de tarile europene se cifreaza doar la 0,8-0,9% din produsul intern brut (PIB).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri