"Vom sustine o astfel de actiune, mai ales pentru ca am dorit dintotdeauna ca Rusia sa se alature OPEC, acesta fiind unul dintre statele observatoare, precum Angola, ce a luat ulterior decizia de a se alatura OPEC", a declarat acesta.

Presedintele rus Dmitri Medvedev spunea in 11 decembrie ca Rusia nu exclude posibilitatea de a adera la OPEC si de a-si reduce productia de titei.

La intrunirea de la Oran (Algeria), din 17 decembrie, sunt asteptati sa participe, printre altii, ministrul rus al energiei, Serghei Smatko, si vicepremierul rus, Igor Secin.

Citeste si:

Khelil a anuntat, de asemenea, ca toti ministrii statelelor membre OPEC au votat in unanimitate in favoarea unei noi reduceri a productiei, cu doua zile inaintea intrunirii oficiale a organizatiei.

"Toate statele membre doresc o noua reducere a productiei. Sunt sigur de acest lucru", a declarat Khelil, citat de NewsIn.

Petrolul s-a ieftinit cu peste 70% fata de nivelul record atins la mijlocul lunii iulie, de aproape 150 dolari/baril, din cauza crizei financiare globale ce a dus la o scadere masiva a cererii pe piata de profil.