Fitch a confirmat ratingul \'BBB\' pentru credite pe termen lung al grupului OTE, cu perspectiva \'stabila\', ca urmare a pozitiei solide, de lider pe piata greceasca de telecomunicatii, in pofida incetinirii cresterii economice, arata un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
"Calificativele OTE sunt sustinute de pozitia solida a grupului, de lider pe piata interna de telecomunicatii, atat fixe cat si mobile, in pofida accentuarii competitiei si a incetinirii cresterii economice. Ratingurile OTE reflecta, de asemenea, capacitatea firmei de a genera lichiditate solida", informeaza comunicatul OTE.

Pe de alta parte, ratingurile iau in considerare si incetinirea per ansamblu a cresterii, mediul de reglementare din ce in ce mai dificil si presiunile competitive.

Cresterea veniturilor RomTelecom, subsidiara din Romania a OTE, cu 1,1% in primele noua luni din 2008 inverseaza tendinta de scadere a numarului de abonamente pentru servicii de telefonie fixa si de trafic, ca urmare mai ales a concurentei furnizorilor de servicii prin cablu, potrivit NewsIn.

Cosmote Romania a avut o evolutie foarte buna in primele noua luni ale acestui an, cu mai mult de 5,2 milioane abonati. In trimestrul al treilea din 2008, Cosmote Romania a ajuns la o cota de piata de 21%.

Analistii agentiei Fitch observa ca, in pofida cresterii creditarii ca urmare a achizitiei in trimestrul al patrulea din 2007 a titlurilor detinute de actionarii minoritari ai Cosmote, profilul de afaceri al companiei se mentine solid si ar trebui sa sustina pe termen lung o rambursare treptata a datoriilor.

Activitatea Cosmote va fi sustinuta de generarea de lichiditate solida, de vanzarea planificata a unor active, iar pe termen mediu, si de operatiunile Cosmofon, operatorul de telefonie mobila din Macedonia.

Analistii agentiei Fitch considera ca prezenta unui nou actionar, Deutsche Telekom, care a preluat 25% din actiunile OTE, va sustine compania greceasca de telecomunicatii, mai ales in cadrul diviziei Cosmote.

Comsote, divizia de telecomunicatii mobile a OTE, reprezinta 'motorul' principal de crestere si a inregistrat rezultate solide in primele noua luni din 2008, cu venituri totale de 7,4% si o pondere de 48% in castigurile grupului inainte de deducerea dobanzii, impozitarii, deprecierii si amortizarii (EBITDA).

Fitch estimeaza, totodata, ca subsidiara Cosmote Romania va afisa rezultate pozitive pentru 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri