Goldman Sachs: Pierderi de 2,12 mld. dolari in T4

Banca americana Goldman Sachs Inc. a raportat pierderi trimestriale de 2,12 miliarde dolari, pentru prima data din 1999, cand a fost listata, in contextul in care valoarea activelor a scazut, relateaza Bloomberg.

Goldman Sachs a avut pierderi de 4,97 dolari/actiune in cele trei luni incheiate in 28 noiembrie, fata de profitul net de 3,22 miliarde dolari, sau 7,01 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. Media analistilor chestionati de Bloomberg estima pierderi de 3,73 dolari/actiune.

Directorul executiv al bancii, Lloyd Blankfein, si sase adjuncti au renuntat la primele din acest an, in contextul celei mai drastice crize economice de la Marea Depresiune, ce a fortat Goldman Sachs sa devina holding bancar si sa accepte un imprumut de 10 miliarde dolari din partea guvernului Statelor Unite, informeaza NewsIn.

Banca, ce inregistrare un profit record pe Wall Street in 2007, a fost nevoita sa disponibilizeze 10% din angajati in noiembrie, dupa ce actiunile sale s-au depreciat cu 69% in 2008.

Goldman Sachs si Morgan Stanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri