Inflatia anuala din Marea Britanie s-a temperat sub asteptari

Inflatia anuala din Marea Britanie s-a temperat sub asteptari in noiembrie, conform datelor oficiale, iar analistii mizeaza pe o continuare a acestei evolutii, in contextul scaderii pretului carburantilor.

Oficiul National de Statistica (ONS) a anuntat ca preturile de consum au scazut cu 0,1% in noiembrie, marcand o temperare a inflatiei anuale la 4,1%, fata de 4,5% in octombrie.

Inflatia a atins, astfel, cea mai mica rata din iunie, mentinandu-se, totusi, peste nivelul dorit de banca centrala a Marii Britanii, de 2%, si peste asteptarile analistilor, ce estimasera o inflatie de 3,9%, potrivit NewsIn.

Autoritatile de reglementare sunt de parere ca inflatia nu mai reprezinta o problema principala, atentia acestora fiind indreptata catre recesiunea economica. De asemenea, noile date relevate nu vor schimba perspectivele de reducere a dobanzii cheie in urmatoarele luni.

ONS a anuntat ca cel mai mare impact asupra indicelui preturilor de consum l-au avut costurile de transport, ce au redus rata anuala cu 0,45%, in contextul scaderii pretului combustibilului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri