Dolarul s-a depreciat cu 3% fata de euro, pana la cotatia de 1,4437 dolari/euro, comparativ cu nivelul de 1,4002 dolari/euro de marti, de pe piata new-yorkeza. A fost cea mai ampla depreciere dintr-o singura sedinta de tranzactionare de la introducerea monedei unice europene.

Dolarul s-a depreciat si fata de yen, cu 1,8%, la 87,41 yeni, fata de cotatia de marti de 89,05 yeni/dolar si a atins un nivel de 87,14 yeni, un minimum ce nu mai fusese inregistrat din iulie 1995.

Euro s-a apreciat cu 0,5% fata de yen, la 125,33 yeni, de la 124,71 yeni.

Citeste si:

"Jucatorii de pe piata sunt atenti la dobanzile exceptional de scazute din Statele Unite si la faptul ca Federal Reserve s-a indreptat spre ape in care nu a mai navigat niciodata", a spus Stephen Malyon, unul dintre sefii departamentului de strategie valutara de la Scotia Capital din Toronto.

"Este posibil ca de acum si pana la sfarsitul anului, sa asistam la o continuare a tendintei de depreciere a dolarului", a adaugat Malyon, citat de Bloomberg.

Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, a coborat marti dobanda cheie pana la un nivel ce nu a mai fost inregistrat niciodata si i-a atribuit o marja de fluctuatie de la 0% la 0,25% si a anuntat ca va interveni masiv ca sa cumpere titluri pe piata