Bursele americane au incheiat sedinta in scadere, in contextul in care investitorii si-au marcat profiturile, pe o piata dominata de incertitudini.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 99,80 puncte, sau 1,12%, la 8.824,34 puncte, iar indicele Nasdaq a pierdut 10,58 puncte, sau 0,67%, la 1.579,31 puncte, relateaza AFP, conform NewsIn.

Indicele Standard & Poor's 500 a scazut, de asemenea, cu 8,76 puncte, sau 0,96%, la 904,42 puncte.
Wall Street-ul a pierdut astfel o parte din castigurile marcate dupa anuntul privind coborarea dobanzii cheie, de catre Federal Reserve. Banca centrala americana a coborat dobanda cheie pana la un nivel ce nu a mai fost inregistrat vreodata si i-a atribuit o marja de fluctuatie de la 0 la 0,25%.

"Conditiile de pe piata muncii s-au deteriorat, iar statisticile disponibile arata un declin al cheltuielilor de consum, al investitiilor in afaceri si al productiei industriale", au aratat bancherii centrali americani in comunicatul Fed.

De asemenea, Morgan Stanley a raportat pierderi de 2,2 miliarde dolari in al patrulea trimestru fiscal, peste asteptarile analistilor, in contextul scaderii onorariilor din serviciile de consultanta in investitii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana