BNP Paribas renunta la achizitia unei participatii in cadrul Fortis

Grupul bancar francez BNP Paribas a anuntat ca renunta la planul de a cumpara o participatie in cadrul bancii belgiene Fortis, dupa ce Curtea de Apel de la Bruxelles a decis sa suspende tranzactia pentru 65 de zile.

Acordul facea parte din planul de salvare a grupului financiar Fortis, grav lovit de criza financiara, insa era menit, de asemenea, sa sustina castigurile BNP Paribas, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Potrivit deciziei judecatoresti luate pe 12 decembrie de Curtea de Apel de la Bruxelles, achizitia unei participatii in cadrul Fortis de catre BNP Paribas nu poate decurge conform planului initial", arata un comunicat al celei mai mari banci franceze, din punct de vedere al capitalizarii.

BNP a adaugat ca intrunirea actionarilor planificata pentru 19 decembrie nu va mai avea loc. Banca a refuzat sa faca alte comentarii, iar guvernul belgian nu s-a pronuntat asupra deciziei.

"Nu stim daca tranzactia cu Fortis va avea loc si cand va avea loc, ceea ce e rau", a declarat un analist ce a preferat sa-si pastreze anonimatul.

"Acordul cu Fortis urma sa sustina cresterea BNP si banca era o achizitie atractiva. Investitorii se tem acum de o majorare de capital in cadrul BNP", a adaugat analistul.

Fortis a fost salvata in octombrie de guvernele din Olanda, Belgia si Luxemburg. BNP a acceptat sa cumpere majoritatea activelor belgiene, dupa ce o injectie de capital de 11,2 miliarde euro nu a reusit sa calmeze temerile investitorilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri