Compania siderurgica si miniera ruseasca Mechel a afisat joi un profit net la noua luni in crestere cu 131,9%, la 1,64 miliarde dolari, usor sub estimarile analistilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Veniturile Mechel s-au cifrat la 8,58 miliarde dolari, in crestere cu 84,7% fata de perioada echivalenta de anul trecut si peste nivelul de 8,09 miliarde dolari anticipat de analistii chestionati de Reuters.

Castigurile Mechel inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare (EBITDA) au crescut cu 137,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2007, la 2,86 miliarde dolari, iar marja EBITDA a fost de 33,4%, comparativ cu nivelul de 25,9% de anul trecut.

"Rezultatul financiar si operational record al companiei Mechel din primele noua luni ale anului a fost rezultatul implementarii cu succes a strategiei noastre de crestere a firmei, atat organic, cat si prin achizitii", a declarat directorul executiv Igor Ziuzin.

"Conditiile favorabile din piata pentru sectorul minier si produse siderurgice au contribuit, de asemenea, la performanta companiei", a adaugat Ziuzin. Mechel detine in Romania combinatele din Targoviste si Campia Turzii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri