Banca elvetiana Credit Suisse va acorda directorilor executivi prime in active problematice, nelichide, fortandu-i pe acestia sa isi asume riscurile pe care cel putin unii dintre ei l-au adus bancii.
Noul plan va reduce expunerea la risc a Credit Suisse AG, prin acordarea de prime directorilor de top in actiuni nelichide si uneori netransparente, de 5 miliarde dolari, a caror valoare s-a prabusit in contextul crizei creditelor.

Planul vrea sa inlature criticile potrivit carora sistemul primelor ar recompensa bancherii ce au acceptat riscuri in mod iresponsabil, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Desi aceata nu este o solutie universala, suntem de parere ca echilibreaza interesele angajatilor, actionarilor si autoritatilor de reglementare si ajuta la pozitionarea pe piata pentru anul viitor", se arata intr-o nota a directorului executiv al Credit Suisse, Brady Dougan, si a sefului diviziei de investitii, Paul Calello.

Credit Suisse pare sa fie prima institutie ce utilizeaza active neperformante drept plata pentru angajati, legand remuneratiile de performanta activelor riscante.

Conform notei, directorii din divizia de banca de investitii vor primi intre 70 si 80% din compensatia in actiuni printr-o asa numita facilitate de parteneriat de active, ce va fi legata de "performanta unei serii de active nelichide ". Suma ramasa va fi platita in lichiditati, ce vor trebui inapoiate in anumite circumstante.

Credit Suisse a anuntat la inceputul lunii ca va reduce numarul angajatilor cu 5.300, sau 11% din forta de lucru totala, dupa ce a afisat pierderi nete de aproximativ 3 miliarde franci elvetieni (2,5 miliarde dolari) in octombrie si noiembrie.

Pierderile au fost inregistrate cu precadere de catre divizia de banca de investitii. Banca nu a cerut ajutor guvernamental in timpul celei mai aspre crize financiare de la Marea Depresiune, dar evolutia negativa pe partea de banca de investitii a dus la pierderi de 1,3 miliarde franci elvetieni, in al treilea trimestru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri