Natixis, a patra banca din Franta dupa capitalizarea bursiera, a anuntat ca va intrerupe majoritatea activitatilor pe pietele de capital din Asia si tranzactionarea de derivate in Statele Unite, retragand din bilant active riscante in valoare de 19 miliarde euro.

"Acestea sunt activele pe care le separam, pentru a le indeparta complet, intr-un final", a declarat directorul executiv Dominique Ferrero.

Marti, BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a anuntat ca va reduce cu 700 numarul locurilor de munca pe segmentul de banca de investitii, in contextul in care acesta continua sa fieafectat de criza financiara, declansata de pierderile din sectorul imobiliar din Statele Unite.

Citeste si:

Cei 840 angajati ce urmeaza sa fie concediati de Natixis reprezinta 15% din personalul diviziilor corporate si de banca de investitii, care va ajunge la 4.860 de salariati pana la finalul lui 2009.

De asemenea, Natixis a anuntat ca se afla in discutii in vederea vanzarii participatiei detinute la firma de servicii pentru investitori Caceis, pentru a sustine cotatia actiunilor sale, care au avut cea mai slaba performanta dintre titlurile bancilor listate din Franta, informeaza NewsIn.

La inceputul saptamanii, banca a raportat ca ar putea pierde pana la 450 milioane euro in urma presupusei fraude din cadrul fondului de investitii administrat de traderul american Bernard Madoff.