"OMV Gas & Power GmbH, Viena si RWE Supply & Trading GmbH, Essen, vor detine in comun Caspian Energy Company Ltd. (CEC) care a fost infiintata recent la Londra. Obiectivul principal il constituie analiza si constructia unei conducte pentru gaze naturale care sa lege regiunea Marii Caspice de Europa. OMV si RWE sunt pregatite sa accepte parteneri calificati", se arata in comunicatul transmis de OMV.

CEC este subiectul aprobarii de catre autoritatile care reglementeaza competitia, dupa cum informeaza NewsIn.

"Compania a fost infiintata pentru a oferi solutii cuprinzatoare de infrastructura care sa faca legatura intre regiunea Marii Caspice cu resurse bogate de gaze naturale si Europa. Detinerea in comun a CEC de catre OMV si RWE este subiectul aprobarii de catre autoritati relevante care reglementeaza competitia. Cand detinerea va fi aprobata, OMV si RWE vor detine parti egale la CEC. Intr-un stadiu ulterior vor fi invitate sa participe la CEC si alte companii calificate", potrivit comunicatului OMV.

Citeste si:

In cursul anului 2009, CEC va incepe o analiza detaliata a optiunilor de infrastructura pentru transportul de gaze naturale, care ar putea oferi Europei acces la gazele naturale din partea de est a Mari Caspice.

Pe baza rezultatelor studiului, Caspian Energy Company va defini dezoltarea, constructia, detinerea si operarea sistemulor de transport de gaze naturale de-a lungul Marii Caspice. Gazele respective s-ar putea varsa in conducta existenta deja “Conducta de Gaze Naturale din Caucazul de Sud” sau in alta conducta construita recent, si de acolo, ar putea merge in Turcia, in “Conducta de Gaze Naturale Nabucco” care vor forma coloana vertebrala a acestui “Coridor de Gaze Naturale din Sud”.

Cu vanzarile grupului de 20,04 miliarde euro si o forta de munca de 33.665 de angajati in 2007, OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala austriaca listata la bursa. OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M). In domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 20 de tari pe cinci continente.