Eurostat a anuntat o scadere cu 4,7% a comenzilor in octombrie, fata de septembrie, marcand o scadere anuala cu 15,1%, cea mai accentuata de cand au inceput sa fie publicate datele.

O scadere lunara cu 9,4% si cu 33,3% in termeni anuali a comenzilor pentru echipamente de transport a stat la baza evolutiei negative din octombrie, conform NewsIn.

"Industria auto ne spune practic ca nu au existat comenzi noi, iar noi stim acest lucru de la producatorii auto francezi si cei germani, situatia fiind dramatica pentru sector", a declarat Christoph Weil, economist in cadrul Commerzbank.

Citeste si:

"In prima faza, sectorul auto a fost cel afectat, dar urmeaza si celelate industrii. Oficialii BCE nu vor putea astepta, vor reduce din nou dobanda cheie, sunt sigur de asta. Estimez o reducere cu 0,5 puncte procentuale in ianuarie", a declarat Weil.

Datele Eurostat revizuite arata o scadere a cererilor noi cu 5,4% in septembrie, fata de 3,9%. De asemenea, acestea au scazut cu o rata anuala de 1,9%, fata de 1,1%, cat fusese anuntat anterior.