Fitch: Ratingul E.ON, cu o treapta mai jos

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat ratingul pentru credite pe termen lung al grupului german de utilitati E.ON AG, de la \'A+\' la \'A\', ca urmare a majorarii semnificative a datoriei companiei in acest an, potrivit agentiei.

Fitch a confirmat, totodata, ratingul 'F1' pentru credite pe termen scurt si a revizuit perspectiva ratingului pentru credite pe termen lung de la 'negativa' la 'stabila', conform NewsIn.

Retrogradarea reflecta majorarea substantiala a datoriei brute a E.ON in 2008, care s-a accelerat in trimestrul al doilea si al treilea, ca si inrautatirea conditiilor pe piata germana de electricitate si de gaze naturale, in contextul unei economii in recesiune.

In trimestrul al treilea al acestui an, datoria bruta a E.ON a crescut la 36,1 miliarde euro, comparativ cu 21,5 miliarde euro la finalul anului trecut, dupa ce grupul a contractat credite de 11,7 miliarde euro ca sa finanteze investitiile, plata dividendelor, un program de rascumparare de actiuni, precum si consolidarea unor active legate de Viesgo/Endesa.

E.ON are afaceri de distributie de gaze si electricitate pe piata romaneasca prin subsidiarele E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Distrbutie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri