Bursele asiatice au inchis sedinta in scadere, dupa ce producatorul auto Toyota a estimat ca va inregistra pierderi, iar banca centrala a Chinei a redus dobanda cheie sub asteptari, alimentand ingrijorarile privind adancirea recesiunii mondiale.

Actiunile companiei Hyundai Motor Co. s-au depreciat cu 8,7% la bursa din Seul, in timp ce Toyota a estimat ca va inregistra primele pierderi operationale din ultimii 71 ani, anunta Bloomberg. citat de NewsIn.

Indicele regional MSCI Asia Pacific, excluzand indicele nipon, a scazut cu 2,6%, la 238,48 puncte, la bursa din Hong Kong. Pietele japoneze sunt inchise cu ocazia unei sarbatori.

Indicele CSI 300 al bursei din China a coborat cu 3,6%, in timp ce indicele Coreei de Sud, Kospi, a pierdut 3%. Toate celelalte piete au inchis in scadere, cu exceptia burselor din Filipine si Thailanda.

Indicele MSCI Asia Pacific, ce include si bursa nipona, a pierdut 44% anul acesta, marcand cea mai slaba performanta anuala de la stabilirea acestuia, acum 20 de ani, in contextul in care criza creditelor a impins cele mai mari economii mondiale in recesiune.

Actiunile Hyundai Motor, cel mai mare producator auto din Coreea de Sud, s-au depreciat cu 10%, la 41.000 woni/actiune, in timp ce actiunile Kia Motors Corp. s-au depreciat cu 15%, la 6.710 woni.

Anul acesta, vanzarile vor atinge aproximativ 4,2 milioane vehicule, fata de estimarile anterioare de 4,8 milioane automobile vandute, au anuntat luni producatorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Actiunile asiatice, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani