Premierul francez Francois Fillon a propus o "discutie internationala" consacrata stabilizarii pretului energiei, dupa un apel in aces sens al omologului sau britanic Gordon Brown.
"Credem ca trebuie sa organizam o discutie internationala privind stabilitatea preturilor energiei", a spus el intr-o conferinta comuna cu premierul egiptean Ahmed Nazif. Din punctul sau de vedere, "o discutie adevarata, privind niveluri ale preturilor care sa fie acceptabile pentru toata lumea si o previzibilitate a evolutiei acestor preturi ar permite stabilizarea economiei internationale", informeaza AFP, conform NewsIn.

Dupa cresterile semnificative ale preturilor si "consecintele lor asupra economiei mondiale", scaderea actuala are "consecinte asupra functionarii tarilor producatoare", a explicat Fillon.

Premierul britanic Gordon Brown a cerut in 19 septembrie o stabilitate mai mare a pretului petrolului. "O astfel de volatilitate nu este in interesul nimanui. Fluctuatiile salbatice ale pretului de pe piata afecteaza tarile din intreaga lume si fac rau atat producatorilor, cat si consumatorilor", a afirmat el in cursul unei conferinte care a reunit la Londra 40 de tari producatoare si consumatoare.

"Este vorba despre platirea energiei cu un pret corespunzator nevoilor de finantare ale tarilor producatoare. Nu este vorba de a fi multumit de scaderi ale pretului ca in prezent si nici de cresteri incredibile, ca cele pe care le-am cunoscut in urma cu cateva luni", a subliniat Fillon marti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri