Cat au pierdut cei mai bogati sase oameni din Rusia de la inceputul crizei

Cei mai bogati sase oameni din Rusia au pierdut circa 111 miliarde de dolari de la inceputul crizei financiare mondiale, a informat cotidianul rus Izvestia.

"Miliardarii cei mai afectati sunt cei care, pierzandu-si capul, au luat credite de la banci pentru a cumpara concurentii si activele lor in lumea intreaga. Traiau peste posibilitatile lor", potrivit ziarului, citat de AFP.
Potrivit articolului "Nu mai exista oligarhi", Oleg Deripaska, considerat cel mai bogat om din Rusia, a vazut cum averea i-a scazut de la 28 la 7,2 miliarde de dolari.

Cel mai cunoscut miliardar rus si proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, are acum 3,3 miliarde de dolari, fata de 23,5 miliarde cu sase luni in urma.

Oamenii de afaceri rusi si-au finantat cresterea in ultimii anu prin indatorare, in timp ce marea parte a averilor lor era calculata in functie de pretul actiunilor din societatile pe care le aveau, informeaza NewsIn.

Degringolada de la Bursele mondiale, caderea pretului la materiile prime si dificultatile de platire a datoriilor intr-o lume in criza de lichiditati au dus la prabusirea averilor ruse in ultimele luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri