Banca centrala a Poloniei a coborat dobanda cheie cu trei sferturi de punct procentual, mai mult decat astepta piata, accelerand ritmul relaxarii politicii monetare, in conditiile in care incearca sa evite efectele recesiunii din zona euro, relateaza Reuters. Dobanda cheie a bancii centrale a Poloniei a ajuns, in urma deciziei, la 5%.
17 din 23 de analisti chestionati de Reuters se asteptau la scaderea dobanzii cheie cu jumatate de punct procentual si doar trei dintre acestia au anticipat actuala decizie de politica monetara.

Zlotul si-a mentinut tendinta de usoara apreciere dupa decizie, fiind cotat cu 4,093 unitati/euro in jurul orei 16:25, potrivit NewsIn.

"Desi Polonia este o economie mai putin deschisa decat celelalte trei tari asemanatoare din centrul si estul Europei, decizia de politica monetara este una justificata din punctul nostru de vedere, in conditiile schimbarii radicale a perspectivelor legate de cresterea economica si inflatia pe termen mediu", a spus Martin Blum, strateg al UniCredit in Viena.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri