Banca Mondiala (BM) estimeaza ca Ucraina va intra in 2009 intr-o recesiune accentuata, in conditiile in care produsul intern brut (PIB) va scadea cu 4%, potrivit unui comunicat de marti, comparativ cu estimarile din iulie, de crestere a PIB-ului cu 4,5%.
Banca Mondiala a revizuit in scadere, de asemenea, estimarile pentru cresterea economica din 2008, la 2,3%, comparativ cu nivelul de 6% anticipat anterior, anunta Reuters, potrivit NewsIn.

BM a revizuit in sus, pe de alta parte, estimarile pentru inflatia din 2008, la 22,8%, fata de nivelul de 21,5% anticipat anterior, respectiv la 16,6% pentru 2007. BM a rectificat si estimarile pentru inflatia din 2009, la 13,6%, de la 15,3%.

"Ucraina se indreapta spre recesiune in 2009, in conditiile crizei creditelor, a deteriorarii comertului si diminuarii cererii de exporturi", potrivit comunicatului Bancii Mondiale.

Analistii Bancii Mondiale au mai spus ca deficitul de cont curent ar putea ajunge de la mai mult de 6% din PIB in 2008, la 1-2% in 2009, dar ca, pentru atingerea acestui nivel va fi nevoie de o comprimare cu mai mult de 20% a importurilor reale in 2009.

Banca Mondiala a mai aratat ca problemele abia au inceput si ca exista si alte riscuri "inradacinate in amploarea socurilor externe si reactiile politice neadecvate".

Problemele din sectorul bancar "ar putea fi exacerbate in continuare printr-o evolutie nedorita a cursului de schimb si dificultati de refinantare, in conditiile in care bilanturile contabile ale companiilor se deterioreaza, iar majorarea costurilor serviciilor exercita presiuni asupra castigurilor gospodariilor".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri