Bursa londoneza ar putea fi cumparata de Macquarie Bank

Cea mai mare institutie de credit din Australia, Macquarie Bank, a anuntat ca ar putea, impreuna cu alti investitori, sa inainteze o oferta in numerar pentru preluarea Bursei de la Londra, London Stock Exchange (LSE), evaluata la 1,4 miliarde de lire sterline, transmite Mediafax. Anuntul a venit imediat dupa ce, proprietarul Bursei suedeze, OM Gruppen, s-a declarat interesat de LSE.

In luna iulie, alte doua oferte de preluare au fost respinse de catre autoritatile din Marea Britanie, pe motiv ca incheierea tranzactiilor va afecta competitia. Potentialii cumparatori ai Bursei londoneze, care are deja o traditie de 300 de ani, ar putea fi alte Burse, firme de investitii sau de servicii financiare, a opinat Brian Johnson, analist la JP Morgan. "Motivul pentru care exista atatia oameni interesati de preluarea Bursei este nemultumirea actionarilor privind administrarea institutiei", a precizat Johnson. Deutsche Boerse, unul dintre primii ofertanti s-a retras, in luna martie, din cursa pentru preluarea LSE, dupa ce actionarii s-au opus acestei actiuni costisitoare. Macquarie administreaza fonduri de circa 38,7 miliarde de lire sterline, investite intr-o serie de active, cum ar fi aeroporturi, autostrazi, utilitati publice, azile de batrani si grupuri media.
Banca australiana, care este prezenta pe pietele din Statele Unite, Asia, Austria, Germania, Irlanda, Italia, Franta si Elvetia, a anuntat ca in urmatorii ani cea mai mare parte a veniturilor va proveni din activitatile din strainatate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri