O statuie furata luna trecuta de la locuinta din Florida a traderului american Bernard Madoff, fost sef al Nasdaq, a fost inapoiata fara daune si cu un biletel, unui club in care este membru Madoff, potrivit politiei din Palm Beach, relateaza Reuters.
Pe biletel era scris: "Bernie Hotule, iata o lectie: inapoiaza ce ai furat proprietarilor de drept". Biletul purta semnatura "The Educators (Educatorii)", potrivit declaratiilor reprezentantilor politiei.

"Nu stim cine sunt acestia", a declarat pentru Reuters sergentul Chris Proscia. "Credem ca acest lucru a fost facut doar ca sa demonstreze un punct de vedere", a adaugat politistul american.

Madoff, fost manager de fonduri, este acuzat ca a comis o frauda de 50 miliarde dolari, care a afectat investitori bogati, banci si organizatii de caritate din intreaga lume, potrivit NewsIn.

Consultantul financiar in varsta de 70 de ani se afla in arest la domiciliu in apartamentul sau din Manhattan. A fost acuzat in 11 decembrie de ceea ce ar putea deveni cea mai mare frauda de pe Wall Street.

Potrivit documentelor judecatoresti, Madoff le-a marturisit fiilor sai ca a derulat ani intregi o schema Ponzi, platind investitori vechi cu bani de la clienti noi.

Afacerile lui Madoff au fost incredintate unui administrator special desemnat, in timp ce autoritatile analizeaza mii de documente si incearca sa afle daca si alte persoane au fost implicate.

Sute de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri