O delegatie a UE merge la Kiev pentru a discuta despre gaze

O delegatie a Uniunii Europene va sosi la Kiev pentru a discuta despre criza gazului dintre Ucraina si Rusia, care a perturbat aprovizionarea energetica a mai multor tari din Europa, printre care Romania, a anuntat Presedintia ucraineana.

Ministrul ceh al industriei si comertului, Martin Riman, a carui tara asigura in prezent presedintia UE, si directorul general al directoratului pentru transport si energie al Comisiei Europene Matthias Ruete, vor face parte din aceasta delegatie, a precizat presedintia, conform AFP, citat de NewsIn.

Misiunea soseste in Ucraina "conform acordului incheiat cu delegatia ucraineana", care facuse saptamana trecuta un turneu intr-o parte dintre tarile din UE pentru a linisti europenii in privinta aprovizionarii lor, in perspectiva opririi gazelor ruse catre Ucraina, a mai afirmat presedintia UE.

Rusia a cerut duminica Uniunii Europene sa supravegheze tranzitul de gaz rus via Ucraina si a acuzat din nou Kievul ca sustrage din gazul destinat Europei. Naftogaz a respins, insa, aceste declaratii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri