Gazprom acuza Ucraina ca a furat 50 mil. metri cubi de gaze

Societatea ucraineana Naftogaz a refuzat duminica societatii Gazprom tranzitul a 15 milioane metri cubi de gaz suplimentari pentru clientii europeni, relateaza RIA Novosti, citand biroul de presa al companiei ruse.
"Ieri, Naftogaz a refuzat sa accepte de la Gazprom 15 milioane metri cubi de gaz, suplimentari, prin instalatia Kobrin, pentru acoperirea cererii din partea clientilor straini", potrivit biroului de presa al Gazprom, citat de NewsIn.

"In ultimele 24 de ore am trimis 295 milioane metri cubi de gaz la punctul de intrare in sistemul ucrainean de preluare a gazului, putin mai mult decat cererea consumatorilor europeni. Totusi, au iesit doar 270 milioane metri cubi la punctul de iesire. 25 milioane metri cubi de gaz au fost furati, ca si 25 milioane metri cubi de gaz aflat in instalatii subterane de stocare, ce nu au fost primiti din partea Naftogaz de catre RosUkrEnergo pentru operatiunile sale de export. In total, consumatorii europeni nu au mai primit 50 milioane metri cubi de gaz in ultimele 24 de ore, din cauza Ucrainei", a mai informat un comunicat al Gazprom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri