Ieri dimineata, cotatiile monedei unice europene la Bursele din Europa si Japonia inregistrau o usoara redresare fata de dolarul american. La Paris, euro era cotat la 1,2354 dolari, fata de 1,2366 dolari luni seara. La Tokyo, dolarul se schimba contra 109,29 yeni, fata de 109,22 yeni luni seara. Aceasta tendinta, relevau corespondentii agentiilor internationale de presa, a fost determinata de anuntul de luni conform caruia balanta de capitaluri a SUA a fost, in luna iunie, excedentara, cu 71,2 miliarde de dolari, fata de 55,8 miliarde in luna mai.

Afluxul de capitaluri in Statele Unite, estima analistul japonez Nakayama, de la UFJ Bank, a sustinut intr-o oarecare masura dolarul, dar investitorii urmaresc atent evolutia economiei americane, pentru a avea indicii mai clare privind tendintele de viitor. Si yenul japonez are o tendinta favorabila, fiind sustinut de stirile bune de saptamana trecuta din economia japoneza.

Cotatia monedei unice europene a scazut, insa, fata de yen. Date fiind, insa, diferentele dintre ratele de crestere economica din zona euro si Japonia, euro ar putea cobori, in viitor, pana la 130-131 yeni, prognozeaza analistul japonez Shigetake Nakazama.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 10 aprilie: leul, lovit de datele INS