Bank of America a vandut actiuni ale China Construction Bank (CCB) in valoare de 2,8 miliarde dolari, pentru a-si completa capitalul, dupa incheierea celei mai mari achizitii a unei companii de servicii financiare, in 2008, relateaza Bloomberg.

Bank of America a vandut 5,62 miliarde actiuni ale celei de-a doua banca din China, la 3,92 dolari Hong Kong/actiune, cu 12% mai putin fata de pretul acestora la inchiderea sedintei de marti.

Cea mai mare banca americana vrea sa castige aproape 14 miliarde dolari de pe urma vanzarii pachetului de actiuni ale China Construction, dupa ce a platit aproximativ 33 miliarde dolari pentru preluarea Merrill Lynch & Co.

"Este o miscare buna din partea Bank of America sa ramana cu profit in urma vanzarii", a declarat un analist. "Autoritatile din China nu vor ca o mare parte a actiunilor sa fie vandute cand acestea s-au depreciat masiv", a adaugat acesta.

Vanzarea reprezinta 13% din actiunile China Construction Bank detinute de Bank of America. Aceasta din urma a investit 3 miliarde dolari in creditorul din China, in 2005, si si-a marit participatia de atunci. In noiembrie, Bank of America a platit 7 miliarde dolari pentru pentru a-si mari participatia, la 19,1%.

Actionarii au aprobat la inceputul lui decembrie preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America, o tranzactie riscanta, dar care va crea un gigant bancar cu o pozitie de lider in aproape toate sectoarele majore ale sistemului financiar.

Bank of America va depasi JPMorgan Chase & Co si Citigroup Inc, devenind cea mai mare banca din Statele Unite, cu active de 2.700 miliarde dolari. Operatiunile ipotecare, de administrare a averilor, de brokeraj, carduri de credit, investitii bancare si baza de depozite vor fi printre cele mai mari din Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Top 10 cele mai mari grupuri bancare din lume
Setari Cookie-uri