"Vom merge dincolo de prima transa de fonduri alocate in decembrie", a spus Sarkozy, dand asigurari ca bancile "cu cat au mai multe fonduri proprii, cu atat acorda mai multe credite".

Potrivit declaratiilor lui Sarkozy, "francezii au facut o afacere buna" cu primele 10,5 miliarde imprumutate bancilor in cadrul unui plan de sustinere, decis dupa declansarea crizei. Dobanzile anuale sunt putin mai mari de 8%.

"Le vom imprumuta fonduri proprii, ca sa poata acorda mai multe credite", a reiterat seful statului francez.

Pentru salvarea bancilor a fost creat un plan de sustinere de 360 miliarde euro, din care 320 miliarde pentru garantarea creditelor interbancare si 40 miliarde pentru creditarea bancilor in mare nevoie financiara, informeaza NewsIn.

Citeste si:

Datorita acestei masuri care garanteaza de fapt depozitele bancare, "in Franta nu a existat panica oamenilor care au economii", a declarat Sarkozy.

Presedintele francez a estimat, de asemenea, ca situatia bancilor franceze este mai buna decat a celor britanice, subliniind ca serviciile financiare nu reprezinta decat 3% din produsul intern brut (PIB) francez, comparativ cu 15% in Marea Britanie.

In acelasi stil optimist, Sarkozy a vorbit despre frecventarea satisfacatoare a statiunilor de sporturi de iarna in timpul vacantei de Craciun si de situatia "cea mai buna din Europa" a pietei franceze a masinilor noi.