Statul francez va acorda noi imprumuturi bancilor, a anuntat presedintele francez Nicolas Sarkozy, in fata parlamentarilor, relateaza, in editia online, publicatia Les Echos.
"Vom merge dincolo de prima transa de fonduri alocate in decembrie", a spus Sarkozy, dand asigurari ca bancile "cu cat au mai multe fonduri proprii, cu atat acorda mai multe credite".

Potrivit declaratiilor lui Sarkozy, "francezii au facut o afacere buna" cu primele 10,5 miliarde imprumutate bancilor in cadrul unui plan de sustinere, decis dupa declansarea crizei. Dobanzile anuale sunt putin mai mari de 8%.

"Le vom imprumuta fonduri proprii, ca sa poata acorda mai multe credite", a reiterat seful statului francez.

Pentru salvarea bancilor a fost creat un plan de sustinere de 360 miliarde euro, din care 320 miliarde pentru garantarea creditelor interbancare si 40 miliarde pentru creditarea bancilor in mare nevoie financiara, informeaza NewsIn.

Datorita acestei masuri care garanteaza de fapt depozitele bancare, "in Franta nu a existat panica oamenilor care au economii", a declarat Sarkozy.

Presedintele francez a estimat, de asemenea, ca situatia bancilor franceze este mai buna decat a celor britanice, subliniind ca serviciile financiare nu reprezinta decat 3% din produsul intern brut (PIB) francez, comparativ cu 15% in Marea Britanie.

In acelasi stil optimist, Sarkozy a vorbit despre frecventarea satisfacatoare a statiunilor de sporturi de iarna in timpul vacantei de Craciun si de situatia "cea mai buna din Europa" a pietei franceze a masinilor noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri