Numarul somerilor din Germania a crescut cu 18.000 in decembrie, peste asteptarile analistilor, pentru prima data din februarie 2006, indicand ca rata scazuta a somajului, ce s-a mentint timp de trei ani, a incetat, in contextul tulburarilor economice.
Astfel, numarul total al somerilor a ajuns la 3,18 milioane in decembrie, scrie Bloomberg. Cresterea ajustata lunar a fost peste estimarile analistilor chestionati de Reuters, ce anticipau o crestere cu 10.000 a numarului de someri si subliniaza ca recesiunea din cea mai mare economie europeana a afectat piata muncii, la inceputul unui an electoral, anunta Reuters.

"Vremea cand rata somajului scadea a luat sfarsit, aceasta urmand sa creasca, cel mai probabil, pentru un timp destul de indelungat", a declarat un economist.

Economia Germaniei a intrat in recesiune in al treilea trimestru din 2008, iar cele mai importante institutii economice au estimat ca aceasta se va comprima cu 2% sau mai mult in 2009, avand cea mai slaba performanta anuala dupa Al Doilea Razboi Mondial, potrivit NewsIn.

Pentru combaterea recesiunii, guvernul a aprobat un plan de 31 miliarde euro (41,75 miliarde dolari) de stimuli financiari si a purtat discutii pentru un al doilea astfel de plan, ce s-ar putea ridica la 50 miliarde euro si ar urma sa fie finalizat saptamana viitoare.

"Cat de puternic va creste rata somajului depinde de modul in care guvernul va folosi acest al doilea plan de salvare", a declarat un economist.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri