Bank of America a vandut actiuni ale China Construction Bank (CCB) in valoare de 2,8 miliarde dolari, pentru a-si completa capitalul, dupa incheierea celei mai mari achizitii a unei companii de servicii financiare, in 2008, relateaza Bloomberg.
Bank of America a vandut 5,62 miliarde actiuni ale celei de-a doua banca din China, la 3,92 dolari Hong Kong/actiune, cu 12% mai putin fata de pretul acestora la inchiderea sedintei de marti.

Cea mai mare banca americana vrea sa castige aproape 14 miliarde dolari de pe urma vanzarii pachetului de actiuni ale China Construction, dupa ce a platit aproximativ 33 miliarde dolari pentru preluarea Merrill Lynch & Co.

"Este o miscare buna din partea Bank of America sa ramana cu profit in urma vanzarii", a declarat un analist. "Autoritatile din China nu vor ca o mare parte a actiunilor sa fie vandute cand acestea s-au depreciat masiv", a adaugat acesta.

Vanzarea reprezinta 13% din actiunile China Construction Bank detinute de Bank of America. Aceasta din urma a investit 3 miliarde dolari in creditorul din China, in 2005, si si-a marit participatia de atunci. In noiembrie, Bank of America a platit 7 miliarde dolari pentru pentru a-si mari participatia, la 19,1%.

Actionarii au aprobat la inceputul lui decembrie preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America, o tranzactie riscanta, dar care va crea un gigant bancar cu o pozitie de lider in aproape toate sectoarele majore ale sistemului financiar.

Bank of America va depasi JPMorgan Chase & Co si Citigroup Inc, devenind cea mai mare banca din Statele Unite, cu active de 2.700 miliarde dolari. Operatiunile ipotecare, de administrare a averilor, de brokeraj, carduri de credit, investitii bancare si baza de depozite vor fi printre cele mai mari din Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri