Numarul somerilor din Spania a crescut in decembrie peste asteptari, cu 139.694 persoane, echivalent cu 4,6%, marcand ce-a de-a noua luna consecutiva de avans, si a depasit pragul de trei milioane pentru prima data in ultimii 12 ani, informeaza Reuters.

Guvernul spaniol a anuntat ca, in acest an, conditiile economice se vor inrautati.

"2009 va fi foarte dificil, pentru ca somajul va continua sa creasca din cauza unei reduceri a activitatii economice si a cererii", a declarat secretarul de stat pentru ocuparea locurilor de munca, Maravillas Rojo, potrivit NewsIn.

Analistii estimau pentru Spania ca numarul de someri va creste cu aproximativ 70.000 in decembrie, dupa ce a avansat in decembrie 2007 cu 35.074 de persoane.

Sectorul constructiilor a fost cel mai afectat, inregistrand o pierdere de 70.701 locuri de munca dupa reducerea masiva a construirii de locuinte, in contextul in care 1,5 milioane de case au ramas nevandute.

Sectorul a fost urmat de cel al serviciilor, unde 46.471 de persoane au intrat in somaj, in urma scaderii cheltuielilor de consum, a anuntat Ministerul Muncii.

Rata somajului din Spania a fost in octombrie de 12,8%, cel mai mare nivel din Uniunea Europeana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si