Presedintele american ales Barack Obama a prezentat detalii despre planul sau de relansare intr-un "discurs major", potrivit echipei sale, discurs ce a avut loc joi, la ora 11.00 (18.00, ora Romaniei), relateaza AFP.

Planul de relansare economica pregatit de echipa Obama ar putea depasi 775 miliarde dolari.

Presedintele ales al SUA, Barack Obama, a promis joi ca va dubla productia de energie alternativa in decurs de trei ani, urmand sa imbunatateasca eficacitatea energetica pentru doua milioane de locuinte, o alta masura vizand reducerea impozitelor, relateaza AFP.

Obama a promis, de asemenea, o diminuare a impozitelor cu 1.000 de dolari pentru 95% dintre gospodariile americane, in cadrul unui plan de relansare a economiei.

Intr-un discurs tinut la Fairfax (SUA), Obama - care va fi investit pe 20 ianuarie - a explicat ca scaderea impozitelor ar trebui sa invite familiile "sa se apuce din nou sa cheltuie".

Masura va reprezenta "prima etapa de reducere a impozitelor destinate clasei de mijloc, pe care am promis-o in timpul campaniei electorale si care va fi cuprinsa in viitorul nostru buget", a declarat presedintele ales al Statelor Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si