Presedintele ales Barack Obama a spus sambata ca o analiza a propunerilor sale privind adoptarea unor stimuli economici arata ca, in urma aplicarii acestora, ar putea fi salvate sau create intre 3 si 4 milioane locuri de munca pana in 2010, din care aproape 90% in sectorul privat, arata Reuters.
Obama declarase anterior ca planul sau de relansare si de investitii in economie ar crea sau salva 3 milioane locuri de munca, dar a revenit ulterior, precizand ca o analiza a consilierilor sai a aratat ca numarul acestora s-ar ridica la 3-4 milioane.

"Locurile de munca nou-create vor fi in firme mari si mici din multe sectoare economice. Si vor fi slujbe nu doar pentru a da de lucru oamenilor pe termen scurt, ci pentru a plasa economia noastra in pozitia de lider mondial pe termen lung", a declarat Obama.

Datele oficiale ale Departamentului Muncii au aratat ca numarul somerilor a crescut cu peste 500.000 in decembrie, urcand rata somajului la 7,2%. Astfel, numarul de locuri de munca pierdute anul trecut in SUA a fost de 2,6 milioane, nivel neatins din 1945.

Obama a precizat ca planul sau va crea aproape 500.000 locuri de munca prin investitii in energie verde, propunandu-si sa dubleze productia de energie alternativa in urmatorii trei ani si sa imbunatateasca eficienta energetica pentru doua milioane de gospodarii.

"In final, nu doar ca vom crea slujbe, ci ii vom ajuta si pe cei care si le-au pierdut si vom sustine statele si familiile cele mai afectate de recesiune", a mai spus Obama.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri