Fumatul pasiv ii costa 10 miliarde de dolari pe americani

Fumatul pasiv costa economia americana 10 miliarde de dolari anual, se arata intr-un studiu recent al autoritatilor federale.

Chiar si in acest context, valoarea este semnificativ mai mica decat cea inregistrata inainte de implementarea mai multor programe menite sa descurajeze fumatul la locul de munca si in spatii publice.

Studiul, realizat de Georgia State University pentru Committee on Life Insurance Research estimeaza ca totalul costurilor medicale legate de fumatul pasiv se apropie de 5 miliarde de dolari pe an. La aceasta cifra se adauga inca 4,6 miliarde de dolari rezultate din salarii neincasate de salariati din cauza concediilor pe caz de boala, dar nu include si efectul asupra copiilor.

In lumea companiilor de asigurare din SUA, fumatul pasiv este cunoscut ca "fumat generat de mediul inconjurator".

Costurile legate de fumatul pasiv reprezinta o fractiune din cele 150 de miliarde de dolari, pe care fumatorii le cheltuie pentru a cumpara produse derivate din tutun.

In prezent, cheltuielile legate de fumatul pasiv sunt cu 5 miliarde de dolari mai mici decat in urma cu 15 ani.

Fumator pasiv? Platesti mai mult!

Surprinzator este un proiect de lege propus de industria de insurance din SUA, care prevede polite mai scumpe pentru cei expusi la fumatul pasiv.

Astfel, un angajat care are in familie membri fumatori sau lucreaza intr-un mediu unde inca se tolereaza fumatul, va plati mai mult pentru o polita de asigurare de sanatate decat un angajat care traieste si lucreaza in "aer curat".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri