Marea Britanie a inregistrat in noiembrie un deficit comercial record, conform datelor oficiale relevate marti, ce au aratat ca deprecierea lirei sterline nu a reusit sa impulsioneze exporturile, asa cum sperau bancherii centrali, relateaza Reuters.
Oficiul National de Statistica (ONS) a anuntat ca deficitul comercial s-a adancit la 8,33 miliarde lire sterline in noiembrie fata de luna anterioara, cand a fost inregistrat un deficit de 7,63 miliarde lire sterline, conform datelor revizuite.

Economistii estimasera un deficit comercial de 7,5 miliarde lire sterline. Exporturile au scazut cu 6% in noiembrie, in timp ce importurile au coborat cu 2%, potrivit NewsIn. Exporturile cu tarile Uniunii Europene au fost neschimbate, insa cele cu tarile non-UE au scazut cu 12,5%.

Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, spera ca o depreciere usoara a lirei sterline ii va ajuta pe exportatorii britanici in timpul crizei globale si va ajuta economia sa mai reduca din dependenta fata de consumul intern.

Potrivit estimarilor institutului Center for economics and business research (CEBR), economia Marii Britanii se va comprima cu 2,9% in 2009, marcand intrarea in cea mai severa recesiune din 1946.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri