Banca vinde 10,8 miliarde actiuni, iar pretul per actiune este cuprins intre 1,68 si 1,71 dolari Hong Kong. RBS a platit 2,1 miliarde dolari pentru aceasta participatie, in 2005, conform NewsIn.

Stephen Hester, noul director executiv al RBS, vrea sa aduca nivelul lichiditatilor in limite normale, dupa ce banca a suferit deprecieri de active ce depasesc 7 miliarde lire sterline, in 2008.

Agentia de evaluare financiara Moody's a plasat, in decembrie 2008, sub revizuire cu perspectiva negativa ratingul 'B' al puterii financiare a RBS si ratingul 'Aa1' pentru credite pe termen lung, din cauza factorilor ce creeaza presiuni asupra profilului financiar al bancii.

Citeste si:

Royal Bank of Scotland Group a fost nationalizata in 2008 de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (34 miliarde dolari). Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Activitatile desfasurate de banca in Romania au fost preluate pe parcurs de Royal Bank of Scotland. ABN Amro era prezenta in Romania din noiembrie 1995 si activeaza in 15 orase.