Bombardier Transportation si Deutsche Bahn AG au semnat un contract de circa 1,5 miliarde de euro (2,1 miliarde de USD) pentru dotarea trenurilor cu 800 de cusete supraetajate, potrivit reprezentantilor celor doua companii.

Potrivit companiei, cu noua generatie de vehicule, Deutsche Bahn va concura activ la licitatiile ce vor avea loc in piata locala de transport feroviar, in 2009. "Vom intra in licitatiile pentru transport feroviar regional cu produsele noastre si vom demonstra calitatea acestora”, a afirmat directorul DB, Hartmut Mehdorn, justificand astfel investitiile.

“Tocmai pentru ca economia mondiala globala este privita cu atat de mult scepticism, trebuie sa avem curajul sa investim in viitor. Sistemele de transport eficiente, de capacitate mare, necesita un parc feroviar ultramodern, cu trenuri ce necesita un consum redus de energie si care pot fi manevrate cu usurinta” a mai mentionat Hartmut Mehdorn, citat de NewsIn.

Potrivit presedintelui Bombardier Transportation, Andre Navarri noua generatie de vagoane supraetajate este un exemplu al inovatiei ce caracterizeaza produsele Bombardier Transportation, fiind acum posibil sa combini vagoane supraetajate cu tehnologie pentru rame cu tractiune multipla (diesel sau electrica).

Acesta este cel mai mare contract pentru vehicule pe care DB l-a semnat cu un singur furnizor, au subliniat reprezentantii companiei. Cusetele individuale, vagoanele ce au cabina de conducere si vagoanele intermediare vor putea sa fie adaugate de asemenea, in functie de scopul pentru care sunt folosite trenurile in retelele respective de transport local. In plus, acestea sunt compatibile cu alte generatii de vehicule si vor crea reduceri ale costurilor operationale.

De la Reforma Feroviara din 1994, in care a fost inclusa si reteaua germana de cai ferate, an in care a fost fondata compania Deutsche Bahn AG, DB a furnizat peste 1600 de vagoane supraetajate. DG Regio are in prezent mai mult de 2000 de vagoane supraetajate in flota sa.

Cu un procent de siguranta de 98 % in operare, vehiculele se bucura de o mare popularitate printre utilizatori si clienti. Interiorul lor poate fi ajustat pentru a include o mare varietate de utilitati menite sa sporeasca confortul. Echipamentul-standard include prize pentru fiecare scaun, areale de clasa I si a II-a, scaune ergonomice, sisteme de informare a clientilor si multe altele.

Bombardier Transportation are sediul global in Berlin, Germania, compania fiind prezenta in peste alte 60 de tari. Are, de asemenea, o baza de peste 100 000 de unitati operationale in intreaga lume. Grupul ofera cel mai vast portofoliu de produse, si este recunoscut ca lider in sectorul feroviar global.

In Romania, au fost livrate pana in prezent trenuri in valoare de 300 mil. euro catre Metrorex. In plus, sistemele de semnalizare si control Metrorex sunt asigurate tot de catre Bombardier Transportation. In viitorul apropiat, compania si-a exprimat disponibilitatea in a participa la viitoarele licitatii ale CFR Calatori si Marfa, RATB si alte RAT-uri, precum si pentru necesarul de trenuri pentru viitoarele extensii ale Metrorex.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Peste 50.000 de morţi în întreaga lume
Setari Cookie-uri