Premierul bulgar Serghei Stanisev a plecat miercuri pentru o vizita la Moscova si apoi la Kiev, pentru discutii urgente pe tema crizei gazului, Bulgaria fiind una dintre tarile cele mai afectate de oprirea livrarilor, relateaza AFP.

O intalnire cu premierul rus Vladimir Putin va avea loc la ora 10.00 GMT (12.00, ora Romaniei), la resedinta acestuia din Novo Ogariovo. Stanisev se va intalni si cu presedintele Dmitri Medvedev si cu reprezentanti Gazprom. Premierul slovac Robert Fico este si el asteptat la Moscova miercuri, pentru discutii pe aceeasi tema, informeaza NewsIn.

Dupa-amiaza, Stanisev va pleca la Kiev, pentru discutii cu premierul Iulia Timosenko si cu presedintele Vioktor Iuscenko. Premierul "va fi in contact telefonic permanent cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso, pentru a-l informa despre desfasurarea intalnirilor de la Moscova si Kiev", potrivit unui comunicat.

Stanisev este insotit de ministrul economiei si energiei, Petar Dimitrov, si de presedintele holdingului societatilor din domeniul energetic, Galina Toceva.

Bulgaria, care nu are alternativa la livrarile de gaz rusesc prin Ucraina, este una dintre cele mai afectate tari. Ea mai are in stoc o cantitate de gaz ce nu poate acoperi decat 25-30% din necesitatile consumatorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Macron: Rusia va continua sa incerce sa destabilizeze democratiile occidentale
Setari Cookie-uri