China a revizuit in urcare datele privind cresterea economica din 2007, relevand un avans al produsului intern brut (PIB) la 13%, fata de 11,9%, depasind astfel PIB-ul Germaniei, in procesul de a deveni a treia economie majora din lume, informeaza Reuters.
Rata revizuita de crestere, anuntata de Biroul National de Statistica (BNS), a fost cea mai rapida din 1993, cand PIB-ul Chinei a urcat cu 13,5%.

Biroul de statistica a actualizase in aprilie datele privind cresterea din 2007, fata de cifrele initiale de 11,4%. Intr-un comunicat publicat pe pagina sa internet, biroul a anuntat ca aceasta va fi ultima revizuire a datelor.

Sherman Chan, un economist in cadrul companiei Moody's Economy.com, a declarat ca rata puternica a cresterii nu va schimba, cel mai probabil, sentimentul de pe piata, anul acesta fiind asteptata o crestere moderata.

"In primul rand, revenirea asupra estimarilor privind PIB-ul de acum doi ani nu vor influenta perspectiva economica pe termen scurt", a mai spus Chan.

"Pentru 2009, estimam o incetinire si mai abrupta a cresterii economice, in contextul in care perspectiva asupra economiei mondiale ramane intunecata, afectand exporturile Chinei, cel mai important factor pentru bunastarea tarii", a mai adaugat aceasta.

Saptamana viitoare, BNS va anunta datele privind cresterea economica din 2008. Economistii chestionati de Reuters estimeaza o crestere cu 7% a PIB-ului in al patrulea trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, marcand cel mai mic nivel din ultimii noua ani, potrivit NewsIn.

Tousi, cifrele actualizate din 2007 arata ca doar Statelor Unite si Japonia se pot lauda ca au economii mai mari decat cea chineza. Potrivit estimarilor oficiale ale Bancii Mondiale, chiar si inaintea publicarii acestor date, economia Chinei a depasit-o pe cea a Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri