Producatorul de medicamente Pfizer va reduce intre 5-8% din echipa sa de cercetare si dezvoltare la nivel global, numarul angajatilor care urmeaza sa fie disponibilizati fiind de aproximativ 800 de persoane.
Purtatorul de cuvant al gigantului farma, Raymond Kerins, a declarat ca aceasta masura face parte din strategia companiei de “crestere a productivitatii”, anunta CNN Money.

“Suntem foarte metodici in momentul in care angajam personal pe partea de cercetare, asigurandu-ne astfel ca avem expertiza stiintifica de care vom avea nevoie pe viitor pentru a ne atinge obiectivele”, a spus reprezentantul companiei.

El a mai afirmat ca Pfizer “are ca prioritate” dezvoltarea potentilaului si tratamentului impotriva cancerului, Alzheimer si cele impotriva durerilor. Aceasta prioritizare inseamna de fapt aducerea unor medicamente de ultima generatie catre piata.

De asemenea, Kerins a mai declarat ca Pfizer isi propune sa fie “numarul 1” in industria de biotehnologie, iar compania va “urmari sa incheie cele mai bune parteneriate externe, licente si M&A-uri.

El a mai adaugat ca aceste masuri sunt parte a “planului general” al Pfizer implementat de Martin Mackay atunci cand a preluat segmentul de cercetare si dezvoltare, in urma cu un an si jumatate.

“Cercetarea si dezvoltarea sunt sufletul industriei farma, dar Pfizer nu a fost asa productiva in acest domeniu”, declara Les Funtleyder, analist farma pentru Miller Tabak. “Deci aceasta decizie ar putea insemna faptul ca iei incearca sa elimine partile non-productive”, a mai spus analistul care a adaugat ca “oamenii de stiinta vor declara ca este o problema strict legata de management”.

Tony Butler, analist farma pentru Barclays Capital, afirma ca Pfizer a redus deja circa 13.000 de slujbe incepand din 2007, pana la 87.000 de angajati cati sunt in prezent.

El a mai precizat ca Pfizer isi permite trierea oamenilor din cercatare si dezvoltare deoarece aloca pentru cercetare mai mult decat oricare alt competitor. Analistul Barclays Capital estimeaza ca gigantul farma a cheltuit aproximativ 7,5 miliarde de dolari pe cercetare in 2008.

Producatorul de medicamante isi va anunta cifrele de pe cel de-al patrulea trimestru al lui 2008 pe data de 28 ianuarie. Se asteapta ca Pfizer sa raporteze un declin de 3% fata de 2007 in ceea ce priveste veniturile, pana la 12,6 miliarde, conform analistilor Thomson Reuters.

Analistii mai estimeaza si ca producatorul farma va anunta o crestere cu 14% a cotatiei actiunilor sale fata de anul precedent, pana la 60 de centi per actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri