Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a afisat o pierdere de circa 4,8 miliarde euro in al patrulea trimestru, dupa ce creditele si tranzactiile au fost afectate de cea mai grava criza financiara de la Marea Depresiune, relateaza Bloomberg.

Banca a anuntat ca pierderea reflecta si majorarea provizioanelor pentru creditele garantate cu obligatiuni si "de alte castiguri si costuri exceptionale". De asemenea, pierderea reflecta "conditiile exceptionale din piata, ce au afectat grav rezultatele din sectorul de vanzari si de tranzactii", arata un comunicat al bancii.

Deutsche Bank a fost de acord in septembrie sa preia Postbank in doua etape, in cadrul unei tranzactii de pana la 13 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Oficialii bancii au anuntat ca vor sa incheie preluarea a 30% din actiunile Postbank, pentru care au platit 2,8 miliarde euro, in primul trimestru din 2009. Deutsche Bank are posibilitatea sa mai cumpere 18% din actiuni, pentru 55 de euro/actiune, optiune ce poate fi exercitata in urmatorii trei ani de la completarea primei faze.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Deutsche Bank analizeaza o fuziune cu BNP Paribas sau Societe Generale